Zondag 15/11

De eerste seizoenshelft zit er bijna op. Nog 1 zondag te gaan en dan mogen alle papa’s en mama’s op de zondagochtend voorlopig even lekker uitslapen! Maar, voordat het zover is, ben ik toch erg benieuwd naar wat onze kinderen tot nu toe hebben geleerd. Is er al enige ontwikkeling zichtbaar? Wat is de trainers opgevallen? Misschien is er zelfs al een nieuwe Clarence Seedorf of Johan Cruijf gespot! En welke tips kunnen onze kinderen meenemen naar de tweede helft?  Om antwoord te krijgen op al mijn brandende vragen heb ik een aantal trainers, van verschillende groepen benaderd. Tijd voor de tussenstand!

Toen ik F trainer Peris Conrad vroeg mij iets te vertellen over de resultaten van zijn jongens tot nu toe, zag ik zijn ogen direct oplichten. Hij vertelde mij vol trots, dat dit nu zijn derde seizoen als trainer bij TFS is en hij nog nooit zo’n sterke F groep heeft gehad. Zelfs de jongens die minder sterk begonnen worden door de sterkere jongens letterlijk mee omhoog genomen. Nu de basis er goed inzit, kan na de winterstop de aandacht worden gelegd op het toepassen van de aangeleerde technieken in het spel.

Technisch coördinator onderbouw Amilcar dos Santos vind het mooi om te zien dat onze kinderen plezier hebben en elke week vol enthousiasme trainen en zich ontwikkelen. Jongens die een-benig begonnen beheersen nu al oefeningen met twee benen. Hij wil de kinderen daarom ook meegeven tijdens de winterstop te blijven oefenen en veel buiten te voetballen!

C en B trainer Patrick Woerst ziet vooral het spelinzicht van zijn jongens groeien. Wat hij mij ook vertelde was dat het voor elke speler heel belangrijk is om een plan te hebben. Waar werk je naartoe, waarom en hoe wil je dat bereiken? Zo zul je resultaten boeken en jezelf blijven ontwikkelen.

Kortom, mooie woorden om de eerste seizoenshelft mee af te sluiten!

Liefs, Diasy

1. X

De opwaardse lijn was al enige tijd ingezet. Met zijn doorzettingvermogen, wilskracht en met maar één doel voor ogen met daarbij de verkregen feedback van de trainers van TFS is mijn zoon aan de slag gegaan. Het resultaat van hard werken en het verwerken van de juiste feedback is en uitnodiging voor stage bij een BVO. Even kijken wat de volgende helft van het seizoen brengt. “We’ll keep our fingers crossed”