Player Profile

Amilcar dos Santos

Technisch Coördinator Onderbouw / Trainer Onder- / Middenbouw

Amilcar dos Santos

Mijn naam is Amilcar dos Santos, ik ben 43 jaar en woon samen met mijn vriendin in Rotterdam. Ik heb een zoon van 18 jaar en die speelt momenteel bij Spartaan’20 in de A1. Ik werk al 12,5 jaar als Hypotheekadviseur bij ASR, voormalige hoofdsponsor van Feyenoord. In de jeugd heb ik o.a. in de opleiding van Feyenoord gevoetbald (6jaar) en Xerxes (1 jaar) en in de senioren heb ik o.a. gevoetbald bij Neptunus (9 jaar) en SVVSMC (9 jaar). Bij beiden speelde ik zowel in de 1e Klasse als de Hoofdklasse. Na mijn actieve spelersloopbaan ben ik zoals vele voetballers vanzelf in het trainersvak gerold. In mijn eerste jaar als trainer was ik zowel speler van het 1e als hoofdtrainer van het 2e. Het trainerschap beviel me zo goed dat ik het seizoen erop meteen ben opgegaan voor mijn TC III. Na een seizoen als hoofdtrainer van Sparta AV D1 ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het leuker vond om met jeugdspelers aan de slag te gaan. Mijn voetbalvisie overbrengen op jeugdspelers en ze wekelijks beter zien worden is het mooiste wat er is. Momenteel ben ik al voor de 2e seizoen hoofdtrainer van SC Feyenoord D1 in de 2e divisie.

Ik ben 2 jaar geleden samen met 2 partners de voetbalschool Stichting SoccerPlus begonnen en met succes, waarbij wij als eerste voetbalschool van Nederland een samenwerkingsverband met Sparta Rotterdam zijn aangegaan. Helaas ben ik er om persoonlijke redenen mee gestopt en ga ik een nieuwe uitdaging aan bij TFS. Mijn ervaring en enthousiasme zal ik meenemen in de nieuwe organisatie en ik ben ervan overtuigd dat we met het hele team iets moois en innovatiefs gaan neerzetten.