“Niet bang zijn om fouten te maken”

Door Kevin Plein

Op deze zonnige zondagochtend werd er door de trainers Rui, Denzel, Levi, Virgillio en Nelson veel aandacht besteed aan het denkvermogen van de spelers. Een goed voorbeeld hiervan was een oefening die de trainers Nelson en Virgillio hadden uitgezet. Speler 1 (passende speler) moest indribbelen met de bal tot een pion voor hem, daarna een kleur noemen en speler 2 (ontvangende speler) aanspelen. Achter speler 2 waren er pionnen met een kleur neergezet. De kleur die speler 1 noemde, betekende voor speler 2 dat hij achter zich moest kijken en een hoepel over de desbetreffende kleur moest gooien. Vervolgens dribbelde speler 2 tussen twee pionnen van de genoemde kleur. In deze oefening was een strakke passing belangrijk, moest de ontvangende speler de ruimte achter zich goed verkennen en met een dribbel de actie afmaken.

Durf
In het voetbal is durf een belangrijk aspect. Zeker bij de oefeningen van de TFS Academy. “Niet bang zijn om fouten te maken”, riep trainer Rui naar zijn spelers. Om een betere voetballer te worden is dat ook een voorwaarde.

Training 3 september
Volgende week zondag (3 september) zijn er weer trainingen voor de onderbouw (09.30 – 10.30 uur) en bovenbouw (10.30 – 11.30 uur).

Laat een reactie achter